0 voteaza

Soarele-inamicul nr. 1 al parului

In industria cosmetica pentru ingrijirea parului se aduc in atentia publicului tot felul de cauze determinante pentru degradarea parului.Fie ca vorbim de foen, placa, decolorare,colorare excesiva sau alte proceduri de infrumusetare, atentia acordata razelor daunatoare ale soarelui este marita doar pe perioada verii.

Ei bine, razele UVA/UVB sunt distructive pe toata perioada anului, este adevarat atingand cote maxime in timpul verii. Produsele capilare  protectoare anti UVA/UVB reprezinta o solutie valabila pe tot parcursul anului si nu numai vara. De aceea, aceste produse specific ar trebui sa iasa din constiinta colectiva drept produse utile doar atunci cand mergem la mare.

Cea mai buna imagine pe care o putem observa (si se aplica perfect si in cazul unui fir de par) este accea a unei rochii uitate o vara intreaga in vitrina unui magazine. Toamna, culorile acesteia sunt terne, lipsite de vitalitate. La fel se intampla si cu nuanta firului de par dar si in plus integritatea fibrei capilare este compromisa intr-un mod ireversibil.

Ce se intampla? Aceste raze UVA/UVB distrug bariera lipidica a firului de par. Efectul? Pierderea flexibilitatii si elasticitatii acestuia. Efectul este de doua ori mai intens in cazul unui par cret deoarece acesta este déjà sensibilizat din cauza deshidratarii specifice.
De asemenea, razele soarelul favorizeaza oxidarea la nivelul firului de par. Procesul este oarecum asemanator decolorarii, evident la scara mai mica insa cu efecte asupra pierderii intensitatii culorii dar si a sanatatii firului de par.In concluzie, soarele nu este atat de prietenos cum pare iar  ignorarea efectelor sale negative si mai ales ireversibile  va conduce la un par casant, deshidratat, lipsit de stralucire si sanatate. Ce putem face pt a preveni cele expuse mai sus? Ei bine, trebuie sa folosim produse pentru protectie solara la nivelul parului asa cum le folosim si pe cele pentru piele.

Cum putem preveni efectele nedorite ale soarelui?

1.    Foloseste pe toata perioada verii un sampon si un balsam cu protectie solara inclusa.
Recomand: Sun Sublime Sampon (50 Ron) si Sun Sublime Conditioner (60 Ron)
2.    In timpul expunerii la soare, pulverizeaza pe par un produs  pentru protectie capilara, fara clatire.
Explicatia: genul acesta de produs adera mai bine pe firul de par, este deci mai eficient  si in plus asigura protectie sporita pe toata durata expunerii la soare.

Recomand: Sun Sublime Leave In (75 Ron ) care in plus este si waterproof.

3.    Daca ai parul mediu/lung/cret  cu siguranta ai varfuri deteriorate si cu siguranta folosesti un ulei de hidratare. In timpul verii, inlocuieste uleiul tau obisnuit cu unul ce contine filtre solare.
In acest fel, parul tau este hranit, protejat si evident- mult mai stralucitor.
Recomand Sun Sublime Gloss serum- 124 RON (gloss reparator  pentru lungimi si varfuri deteriorate) cu scuturi anti UVA/UVB incluse.

4.    Foloseste o vopsea de par  ce are incluse déjà filter solare. Ei bine, da. Industria cosmetica profesionala a sesizat faptul ca degradarea culorii se datoreaza in principal soarelui. Era evident ca pentru a prelungi intensitatea nuantei trebuiau incluse in formula chimica scuturi solare.
Asa a luat nastere agentul chimic numit “Solamer” – o bariera protectoare ce adera la suprafata firului de par si are ca scop respingerea razelor solare si crearea acelui aspect  de oglinda, fapt ce aduce un boost de stralucire parului.

Recomand: Keune Tinta Color (inglobeaza acest Solamer).
Prêt recomandat per serviciu de vopsire: 150 Ron

Clorul si apa marii au efecte negative asupra firului de par. Clorul- substanta dezinfectanta eficienta are din pacate un rol nu tocmai placut pentru sanatatea parului dar si intensitatea culorii acestuia. Pe scurt, clorul “sterge” culoarea de pe firul de par, il deshidrateaza  indepartand rapid sebumul protector de pe suprafata acestuia.
Sulfidele-adica sarea din apa marii- au ca efect: uscarea firului de par (ceea ce ar putea fi benefic pe moment pentru parul gras), stergerea culorii , pierderea intensitatii si a stralucirii acesteia .
Un alt aspect: pentru parul fin/rar apa marii are un plus si acela ar fi ca moleculele de sare (in momentul in care apa se evapora)se maresc  si  astfel, parul capara un volum extraordinar in mod natural.
Daca vrei sa obtii acet tip de volum explozibil, fara a avea efecte secundare, poti folosi  Keune Salt Mist (100 Ron)

Cum poti preveni acest efect?
1.    Uda-ti parul inainte de a intra in contact cu apa clorurata. De ce? Apa  din par va dilua clorul si astfel se minimineaza efectul nedorit.
2.    Aplica un produs protector, rezistent la apa. Acesta va creea o bariera in jurul fibrei capilare astfel incat apa clorurata sa intre cat mai superficiat in contact cu suprafata firului de par.

Recomand:

Sun Sublime Leave In (75 Ron) – fluid protector, rezistent la apa ce “imbraca” firul de par intr-o plasa protectoare impiedicand modeculele de clor  sa adere pe suprafata firului de par Cum poti trata acest efect?
Imediat dupa baia in piscine, clateste-ti parul cu apa din abundenta.
Foloseste un sampon & balsam intens hidratant special creeat pentru acest tip  de agresiuni.

Recomand
*Sun Sublime Conditioner (60 Ron) ce contine agenti de hranire si reparare alaturi de agenti chimici ce neutralizeaza nuantele nedorite de verzui (in cazul blondelor)

*Sun Sublime Shampoo (50 Ron)- sampon reparator pentru parul expus razelor solare, clorului din piscine&apei sarate a marii

1 Comentariu la Soarele-inamicul nr. 1 al parului

  1. any00

    am folosit de multe ori produse keune si intr-adevar sunt foarte bune

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*